Close

Gépi forgácsolás

pattern_tisztasag_a_gepek.jpg
 


Hagyományos eszergagépek

Hagyományos esztergagépek


Az akár 3-4 évtizedes múltra visszatekintő esztergagépek használatához hűtőfolyadékkal hűtik az alkatrészeket. A folyamat során az olajos emulzió rárakódik a gépekre, amelyet - bár sokan nem gondolnák – zsíroldóval szükséges tisztítani.

Mindemellett az esztergagépek környezete beton vagy műgyanta, amelyhez gyakran zsíroldásra és vízkőoldásra is szükség van.

Az ilyen műhelyek, gépek, berendezések teljes tisztántartására a kommersz tisztítószereknél jóval hatékony Pattern zsíroldó és vízkőoldó termékek együttes használatát ajánljuk.

                                                                                                             Termékeink
Gépi forgácsolás

CNC esztergagépek


Ezek a modern kivitelezésű eszközök zárt rendszerben működnek, hűtőfolyadékkal, ami akár belülre is kívülre is tud szivárogni. Ha fémporos, grafitos olajhűtéssel történik az esztergálás, akkor minden esetben erős szennyeződés képződik, ám valójában már egy koszos kéz is nyomot hagy.

A esztergagépek és azok környezetének napi vagy heti szintű tisztításához a legtöbben többféle tisztítószert alkalmaznak.

Pattern vízkőoldóval és zsíroldóval azonban a finommechanikai részektől a CNC gépek környezetéig minden felület tisztítására elegendő két féle tisztítószert használni, ezzel jelentős időt és pénzt megtakarítva.


 

Miben segít a Pattern?


Prémium minőségű tisztítószereinkkel a gépek és a műhely minden felülete tisztán tartható.

 

gepi-forgacsolas-are-patternclean-uai-720
 

  • vízkőoldónkkal és zsíroldónkkal elláthatja a tisztítási munkák több mint 70%-át
  • a finommechanikai gépek mindennapos tisztítását új szintre emelheti termékeinkkel

  • hosszú távon megőrizheti eszközei, környezete épségét

  • időt és pénzt takaríthat meg termékeink hatékonysága által


 

Szikraforgacsolas

Szikraforgácsolás


A szikraforgácsoláshoz egy speciális szerszámkészítő gépet használnak, amely elektromos szikrákat bocsát ki az anyag megmunkálásához. Mivel a gép vízben áll, rendkívül be tud vízkövesedni. A hosszú távú működéséhez elengedhetetlen a vízkőoldás és szennyeződések eltávolítása.

 

 

 

Síkköszörű

Síkköszörű


Köszörüléssel nagy pontosságú, sima, akár tükrös felületeket lehet előállítani. A munka során keletkező fém por vagy a használatához gyakran alkalmazott hűtőfolyadék azonban könnyen le tud rakódni a köszörű felületére. Ennek eltávolításához zsíroldásra és vízkőoldásra is szükség van.


 

Perforált lemez gyártás

 

Présgépekhez használt szerszámokat olajjal kenik, hogy kevésbé kopjon. Az olajos szennyeződés időnkénti eltávolítása zsíroldóval történik. Mindemellett a környezetét, akár műgyanta, simított beton vagy csiszolt betonról van szó, zsíroldóval vagy alkalmanként vízkőoldóval érdemes tisztítani.

perforalt lemez gyartas
 

Meglehetősen gyakori, hogy a sok éves használat után egy gépi forgácsolással foglalkozó vállalat már nem tudja, hogy milyen is az eredeti színe a gépnek , illetve a padozatnak.

Ebben segít a Pattern! Ipari hatékonyságra tervezett termékeinkkel az elmúlt 20 évben számtalan esetben állítottuk vissza gépek és műhelyek eredeti tisztaságát!

Termékeink

Cnc_tisztitas.jpg

Close